,

Amanida freda de llaços

Amanida freda de llaços enviada per Lurdes Pibernat.

Amanida freda de llaços enviada per Lurdes Pibernat.

Ingredients
(Els ingredients en negreta els podeu trobar a Carnisseria Seli)

– 1/4 de quilo de llaços de pasta
– 150 gr. de bacó tallat fi
– 150 gr. de formatge fresc
– 1 enciam
– 5 bastonets de pa
– Alfàbrega
– 50 cc. de suc de llimona
– 125 cc. d’oli de gira-sol
– Sal

 

Elaboració

Posem aigua a bullir amb un xic de sal i tant bon punt arrenqui el bull hi tirem la pasta. Ho deixem coure 12 minuts. Escorrem la pasta i la refredem amb aigua freda i l’amanirem amb unes gotes d’oli de gira-sol.

Preparem una emulsió amb oli, llimona i sal.

Tallem el bacó a cuadrets i el fregim. Una vegada cuit en retirarem el greix i, en calent, ho abocarem a sobre de la pasta, juntament amb una cullerada d’alfàbrega. Ho barregem bé tot plegat i  i ho amanim amb l’emulsió que hem preparat abans. Un cop fet això, ho posarem a la nevera.

Tot seguit netegem l’enciam i el tallem en juliana. Tallem el formatge a cuadrets i el reservem. Tallem els bastonets de pa a rodanxes i el reservem, cuidant d’eliminar totes les engrunes.

Finalment, col·locarem l’enciam en una plata, hi escamparem la pasta al damunt i hi afegirem el formatge i els bastonets de pa.

Aquesta amanida ens l’ha proposat Lurdes Pibernat. Moltes gràcies, Lurdes per participar!