,

Empedrat

Empedrat, una amanida proposada per Mª Dolors Barnés.

Empedrat, una amanida proposada per Mª Dolors Barnés.

Ingredients
(Els ingredients en negreta els podeu trobar a Carnisseria Seli)

– 250 gr. de mongetes seques cuites
– Ceba
– Pebrot verd
– Tomata
Tonyina o bacallà
Olives negres

 

 

Elaboració

Escorrem les mongetes seques cuites i tallem la cebla, el pebrot verd i la tomata a talls ben petits. La tonyina també la trossegem ben petita. Ho barregem tot ben barrejat.

Finalment, hi afegim oli i vinagre.

Si en comptes de tonyina, la fem amb bacallà, primer caldrà dessalar-lo. Cadascú ho pot fer a la seva manera, nosaltres suggerim aquesta en tres passos: rehidratar, dessalar i assecar-lo abans de coure’l.

S’ha de posar el bacallà en un bol amb aigua freda a la nevera durant 3 o 4 dies. Hi ha d’haver prou aigua perquè els talls quedin ben coberts. Aquesta primera aigua rehidratarà correctament el bacallà. S’ha de canviar l’aigua 3 o 4 cops, segons el gruix de la peça, i deixar un mínim de 2 hores entre cada canvi. (Aquest procés hauria de durar unes 24 hores.) Abans de cuinar-lo és recomanable embolicar-lo amb un drap de cuina perquè absorbeixi tota l’aigua. És imprescindible assecar-lo al màxim perquè no es desfaci en coure’l.

Aquesta amanida ens l’ha fet arribar la Mª Dolors Barnés. Nosaltres hi hem afegit la variant del bacallà, que també és molt popular. Gràcies MªDolors per participar!