,

Espatlla de xai i ‘roast-beef’ a baixa temperatura

Roastbeefabaixatemperatura_Com sabeu, el novembre passat vam començar a fer algunes proves de nous productes  cuinats a baixa temperatura. Doncs ara ja en tenim un parell d’acabats:  el roast-beef, en la imatge d’aquí al costat i l’espatlla de xai farcida, a la imatge de baix.

El que fem és cuinar amb baixa intensitat la peça durant força hores, pot arribar a coure una vintena d’hores ben tranquil·lament. Això ens aporta que la carn conserva millor totes les seves propietats i adquireix una textura molt més tendra.

Les peces, una vegada han cuit les hores que els cal per estar al seu punt, les envasem al buit amb tota la seva substància, per això veureu que hi ha la peça de carn i també hi aprecieu una zona de color grogós i una altra més marronosa. Són els greixos i la gelatina, respectivament, que contenen tota la substància de la carn cuita durant hores.

Espatlladexaifarcida_baixaTeniu l’opció d’escalfar-ho i servir-ho tal com ve. També hi podeu preparar el vostre acompanyament preferit i escalfar-ho tot al forn o afegir-hi aquella salsa que li donarà el vostre toc personal.

L’avantatge que té, a part de conservar millor les propietats, les textures i el gust, és que aquestes peces us estalvien força temps de preparació i de cocció, i que amb poca estona podeu tenir un bon plat de festa bo i fet.