, ,

Tast de formatges

Roquefort-PapillonA Carnisseria Seli organitzem un tast de formatge Roquefort Papillon Etiqueta Negra, el Rondin Papillon –de pasta dura-, el Ron du Val Rondin –de pasta tova-, tots tres fets a partir de llet d’ovella. I també tastarem la Crema Papillon, una crema de formatge elaborada amb llet d’ovella i Roquefort DOP. El tast el farem aquest 12 de juliol a partir de les 5 de la tarda fins a les 8 del vespre i l’acompanyarem amb un vi ‘descarat’ del Penedès.

Roquefort Papillon Etiqueta Negra, formatge amb DOP, elaborat amb llet d’ovella Lacune, crua i sencera, pasta cremosa de color blanc amb moltes vetes de color blau. Papillon es l’única casa que te diferents tipus de maduració. 4, 6, i 9 mesos. A l’hora de degustar un Roquefort cal retirar-lo de la nevera entre 30 i 60 minuts abans de consumir-lo. Una combinació clàssica del Roquefort és amb un vas de Sauternes dolç tot i que també harmonitza amb vins com el Muscat de Rivesaltes, Jurançon o Oporto.

Rond-du-ValRond du Val, Formatge d’ovella de pasta tova i fina . Molt cremós. Té un sabor molt suau i afruitat, que flueix sota l’escorça però que és lleugerament texturitzat.

Rondin, El Rondin Papillon és un formatge d’elaboració artesanal, de pasta dura, premsada, no cuita, es fa a partir de la llet pasteuritzada d’ovella Lacaume. Sabor fort , afruitat i salat, s’elabora a partir de llet d’ovella Lacume, la mateixa que proporciona la llet per fer el Roquefort. Textura elàstica i cremosa, se serveix a temperatura ambient i combina molt bé amb fruits vermells i amb un vi blanc suau i amb un toc afruitat.

RondinTot plegat, ho acompanyarem amb el Xitxarel·lo, el vi més ‘descarat’ del Penedès: De color groc pàl·lid, lleugerament gamarús i galifardeu. Aroma d’intensitat mitja amb notes de fatxenda, tarambana i un lleu record d’esquilatontos. En boca és força malparlat. Gaudeix d’una estructura molt suau i ben equilibrada, que ens recorda a la mare que el va matricular. Ideal per acompanyar amb tot tipus de flipamandonguilles i botiflers. Elaborat on Jesucrist va perdre l’espardenya, el Xitxarel·lo és un vi d’allò més indicat per agafar una borratxera com un piano, com una casa, i si s’escau, com un temple.

Xitxarelo