, ,

Steak tartar

TartarINGREDIENTS

 • 250 grams de filet de vedella
 • 1 rovell d’ou
 • salsa Perrins (Salsa Worcestershire)
 • 1 cullereta mostassa antiga
 • conyac
 • suc de llimona
 • pebre blanc
 • 10 gr. de cogombres
 • ½  ceba
 • 10 gr. tàperes
 • sal

 

PREPARACIÓ

Piquem ben fins els cogombres, les tàperes i la ceba i ho reservem.

Tallem la carn a talls molt petits amb el ganivet i ho reservem.

Posem el rovell d’ou en un plat fons i hi afegim el conyac, la mostassa, la salsa Perrins, el suc de la llimona i el pebre blanc. Barregem bé i hi afegim la carn. Ho tornem a barrejar.  A continuació, afegim la picadeta de ceba, cogombre i tàperes i ho barregem tot altra vegada i ja esta llest per servir.

NOTA:

El steak tartar necessita una molt acurada manipulació i elaboració, ja que estem treballant amb carn crua i també rovell d’ou. Cal fer-lo al moment.  És molt important tallar la carn molt petita amb el ganivet,  han de ser talls petits però que es puguin apreciar, no ha de quedar com un puré de carn. Per condimentar, les proporcions són normalment al vostre gust, depenent si us agrada més fort o més suau.