, , ,

Ànec a l’empordanesa

Recepta-UlladaIngredients:

Un ànec tallat en 8 talls o bé 4 cuixes d’ànec partides per la meitat

– 1 ceba grossa.
– Una cullerada de llard.
– 200 cc de vi ranci.
– Un brot de farigola.
– 50 gr. d´ametlles torrades

-1 litre brou

– 1 gra d´all.
– 3 galetes.
– 6 peres mitjanes fortes i oloroses.
– 18 prunes seques.

ELABORACIÓ

Netegem l´ànec, el salem, li posem una mica de pebre i el deixem  reposar com a mínim dues hores. Posem l´ànec dins d’una cassola amb el llard i el fregim fins que quedi un xic daurat. Hi afegim la farigola i la ceba tallada petita, hi posem el vi ranci i que es vagi coent a poc a poc.
Tot seguit, hi afegim 1 litre de brou i ho deixarem bullir tot plegat una estona fins que es redueixi a la meitat.

Reservem l’ànec en una safata i triturem la salsa.

Pelem les peres deixant-hi les cues. Bullim-les amb aigua durant 3 o 4 minuts i les reservem. Remullem les prunes amb aigua.
Fem una picada amb l´all, les ametlles i les galetes. Quan sigui ben fina, l’afegim a la salsa. Ho remenem una mica i ho abocarem damunt dels talls d’ànec que tenim a la cassola. Hi posarem les peres (prèviament escaldades) i les prunes (remullades una estona abans), i ho deixarem coure a foc suau durant uns 30 minuts més.

Serviu-ho ben calent.