A Carnisseria Seli us podem tallar txuletón de Txugitxu com aquest que veieu aquí, un cop cuit i tallat a punt de servir.
,

Coure un txuletón: els consells de Carnisseria Seli i Txogitxu

Com coure un txuletón: els consells de Carnisseria Seli i Txogitxu. La millor manera de coure un txuletón és fer-ho a la brasa. Si ens posem a buscar ideals, a més, que sigui amb llenya d’alzina. El temps, sempre és relatiu, depèn de com de potent sigui el foc. Però compteu uns 4 minuts per cara. Ara, això, us aconsellem que ens ho pregunteu quan vingueu a buscar el txuletón. Perquè dependrà molt del pes i del gruix de la peça que hem de coure.

Amb aquest temps ens queda ben segellat el txuletón i això és essencial. Una vegada tenim segellada una cara, el girem. Salem amb sal gruixuda la cara cuita. La cara ja cuita, compte!
Passat els quatre minuts de temps, tornem a girar la carn i la salem amb sal gruixuda.

Txuletón, toc final

El posarem un minut més per cara i ja el podrem retirar de la brasa. Tot seguit, deixem reposar la carn, res, mig minut i prou. I ja podem anar per tallar-la. Ho farem en filets, tal com veureu en aquest vídeo que va fer l’Imanol Jaca, de Txogitxu.

L’Imanol Jaca és un dels responsables de Cárnicas Txogitxu, que distribueix carns vermelles de primera qualitat des del País Basc. Distribueixen a molts restaurants i carnisseries, als que també aconsellen amb el seu saber fer i l’experiència adquirida en aquest producte de primera qualitat.

Una vegada vist el vídeo, si teniu més preguntes o més dubtes, a Carnisseria Seli us podem ajudar. Quina sal ens pot anar millor, punt de maduració de la carn, temperatura abans de posar-la a coure…

Finalment, només apuntar que si us calen alternatives al txuletón per acontentar tota la família, també us podem ajudar amb altres propostes igual de saboroses a la vostra brasa.