Un entrepà amb embotit o formatge és una bona proposta nutritiva per als esmorzars i berenars dels vostres fills ara que comença l'escola.
, , ,

L’entrepà i la tornada a l’escola o a l’institut

Amb l’inici de l’escola i l’institut des de Carnisseria Seli us volem recomanar l’entrepà com un bon aliment per als esmorzars i els berenars dels vostres fills. Els entrepans són fàcils de preparar, de dur, de menjar, variats i econòmics. I són una opció saludable per esmorzar, per berenar o per fer un àpat com el sopar.

Els embotits i els formatges són una molt bona opció per farcir l’entrepà. La quantitat per esmorzar o berenar va en funció de l’edat (25 gr. fins a 9 anys; 40 gr. fins a pre adolescents). En l’adolescència i per als adults, fins a 50 gr.

 

Entrepà amb embotit, amb formatge o amb viandes fredes

Cal alternar embotit més gras com el pernil salat, el llom sec, el xoríç, botifarra blanca, negra o catalana (1 cop a la setmana), amb embotit menys gras com les viandes fredes, el pernil cuit, el pit de Gall Dindi o de pollastre. Els altres dies, s’hi pot posar formatge amb poc greix i, de tant, en tant, alternar amb un curat o un cremós amb més greix.

Per fer-los més saludables i nutritius s’hi poden afegir verdures i hortalisses fresques o cuinades: Enciam, tomàquet, pastanaga, verdures escalivades, samfaina, entre d’altres. Les fruites com la poma, la pera, les maduixes o la pinya  combinen amb formatges i amb viandes fredes.

Les cremes fetes de llegums o de verdures  com les olivades, guacamoles, hummus aporten hidrats de carboni i greixos saludables. Són preferibles a salses comercials o més calòriques com mantegues o mahoneses.

En definitiva, un entrepà ben fet compleix els requisits dietètics i nutricionals de la nostra dieta, amb aliments rics en hidrats de carboni, proteïna i fibra, vitamines hidrosolubles i minerals, la verdura i/o  la fruita.

Des de Carnisseria Seli us poden oferir varietat d’embotits i formatges per preparar aquests entrepans. També us podem donar altres opcions si ho preferiu a base de viandes fredes. Consulteu-nos a la botiga i us aconsellarem.

L’entrepà és saludable?

 

Com seria un bon entrepà?

 

Com ha de ser un entrepà per nens i adolescents?

 

Què és un entrepà ideal?