,

Formatges de Siurana d’Empordà

FITXA-LLANUTSeguint amb els formatges, avui us parlarem d’un productor que també el tenim molt a prop, a Siurana d’Empordà, a l’Alt Empordà: el Mas Marcè. A Carnisseria Seli hi podreu trobar el formatge madurat d’ovella, un semi curat tipus manxego i un de madurat.

A Mas Marcè fan alguns formatges singulars, com el llanut, s un formatge de pastor elaborat amb llet ecològica d’ovella ripollesa (llet crua del propi ramat). Formatge de pasta tova i coagulació làctica, de 15 dies de maduració en cambra sobre un niu de llana d’ovella, del propi ramat, a 90º d’humitat i  14 ó 15º de temperatura. És un formatge tipus extra gras.

FITXA-MARITambé trobareu el Marí, un formatge de pastor elaborat amb llet ecològica d’ovella ripollesa (llet crua del propi ramat). Formatge de pasta tova i coagulació làctica, de 15 dies de maduració, salat lleugerament amb aigua de mar, a 90º d’humitat i 14 ó 15º de temperatura. És també un formatge tipus extra gras.

Igualment també fan el Set, de Mas Marcè, un formatge de pastor ‘serrat d’ovella’, elaborat amb llet ecològica d’ovella ripollesa (llet crua del propi ramat). Formatge madurat entre 3 i 4 mesos, maduració en cambra a 90º d’humitat i 14 ó 15º de temperatura. Formatge tipus extra gras.