,

Formatges d’altres llocs que ens acaben d’arribar

Les-tres-novetatsJa sabeu que ens agrada oferir-vos formatges de qualitat de casa nostra i que solem proposar-vos productes artesans de formatgeries properes o que tenen productes de molt bona qualitat i que solen ser elaborats a prop de casa nostra. Tot i tenint molt present això, no renunciem a productes de qualitat que poden venir d’altres llocs i per això ara uns proposem una petita selecció de formatges de França i del Regne Unit que creiem que us poden interessar. Aquí us els presentem breument i des d’avui mateix els trobareu a la nostra secció de formatges de Carnisseria Seli. Que vagi de gust!

 

La-delice-des-cremiersLa Délice des crémiers

Especialitat de formatge tou de llet de vaca provinent de Borgonya. Aquest típic formatge de vinya es subministra en una caixa de fusta. Madura durant almenys 3 setmanes al celler. Després es col·loca en les caixes de fusta i madura altres 2 setmanes més. Si ho desitgeu, el podeu deixar madurar més a la caixa de fusta de manera que la pasta es faci encara més cremosa. Sabor cremós, de nata i lleugerament aspre.

 

MorbierMorbier

Fabricat en una cooperativa de formatgers a la zona del Jura, a prop de la frontera amb Suïssa. Formatge de pasta semi tova. Antany la cendra (Carbonalis Vegetabilis) separava la quallada fabricada amb la llet del matí de la quallada fabricada amb la llet de la tarda. Ha de madurar 12 setmanes com a mínim. L’escorça és sensible: es resseca fàcilment i poden aparèixer taques de floridura grises, blaves o blanques. En aquest cas, s’aconsella rentar l’escorça amb aigua salada. Sabor suau i aromàtic. 45% M.G.

 

Blue-ShropshireShropshire Blue

El Shropshire Blue es va llançar per primera vegada el 1980, en la reconeguda Fira Internacional de Formatge de Nantwich. Durant els últims 30 anys, la seva fama ha anat en augment, convencent als amants del formatge per les seves característiques. És un formatge curat tot i que suau, amb una textura cremosa, un toc agre i el poderós sabor d’un formatge de pasta jaspiada blau. S’elabora de forma artesanal, madura durant 12 setmanes, posseeix una textura suau, plena de sabor i és l’orgull dels mestres formatgers de Leicestershire.

La cooperativa Long Clawson va ser fundada el 1911 per 12 grangers de Leicestershire, al centre d’Anglaterra. Tot just un segle després, disposa de tres instal·lacions i reuneix 40 grangers de Leicestershire, Nottinghamshire i Derbyshire, els tres comtats en què es pot elaborar el Stilton DO.