, , , ,

Marinats, enfilalls, botifarres i xai d’en Muixach per Santa Caterina

Barbacoa_espatallaxai_CarniMarinats, enfilalls, botifarres i xai d’en Muixach per Santa Caterina, són algunes de les propostes que us fem des de Carnisseria Seli. Anem a pams: Per qui li vagi bé, us podem preparar plates de formatge i embotit, ben tancades, fàcils de portar i sense feina, obrir i menjar. Una bona solució per anar picant abans de l’arròs o de la graellada.

Tenim xai d’en Jordi Muixach, de l’Estartit, bàsic per fer una bona graellada de carn a Santa Caterina. El podeu acompanyar amb xulles i botifarres de porc ibèric, o bé amb botifarres d’escalivada i botifarres de bolets. Sense deixar el xai, l’espatlla desossada, per coure o bé la que ja tenim cuita a baixa temperatura, que és una bona opció per tenir-la feta molt més ràpidament -només cal donar-li el toc final- i que és molt melosa.

Secret-ibèric-i-costelló-maEls marinats us hi donaran un toc de gust diferent. El que fem amb el xurrasco tradicional de vedella pot ser és el més popular, les espatlles de conill, però també tenim nou d’aquest any el secret de porc o bé el costelló de porc, amb un tall diferent, tots dos donen bon resultat en una graellada. La xistorra us pot ajudar a donar aquest toc potent de gust a la vostra graellada.

Per a la mainada us pot ser més fàcil portar unes quantes salsitxes. Ara que també us poden anar bé els enfilalls, sobre tot els de pollastre. Però ja sabeu que també teniu els de conill, els de vedella, els de porc o els d’ànec. També és una bona opció per als més petits un rus de pollastre.

Marinats-i-enfilallsPels més atrevits, podeu provar amb filet, directament, a la brasa, de vedella, de bou. Una cocció a la brasa, i ho acabem amb sals de pebre o especiades, al vostre gust, i us pot sortir un plat espectacular que podeu fer fàcilment.

Si us agraden queden molt bé a la brasa les botifarres dolces crues. Les hi podeu posar directament o les podeu embolicar amb paper de plata i les poseu a sobre la graella, repetireu segur. També teniu l’opció d’emportar-vos unes boles dolces amb pistatxo i xocolata, que no cal coure-les i que tenen un gust que us sorprendrà.

Finalment, si sou dels que hi aneu a fer un arròs, també us podem ajudar amb el costelló, les salsitxes, el conill, el pollastre i us recomanarem un bon gra de Pals, per fer un arròs espectacular. Si teniu dubtes o voleu consell, demaneu-nos-ho a la botiga que us ajudarem amb molt de gust i que passeu una bona diada de santa Caterina!

Enfilall-de-xai2
Xai-muixach
Safata-embotit-ibèric-Carni