Pomes farcides de botifarra dolça (pomes de ‘relleno’)

poma-farcida-butidolça-detaINGREDIENTS

–          12 pomes per farcir (“de relleno”)

–          500 g. de botifarra dolça

–            20 g. de pinyons i ametlles

–              8 carquinyolis picats

–            60 g. de massapà

–              2  ous

 

Traiem la pell de la botifarra dolça i barregem la carn amb la resta d’ingredients en un bol (les ametlles ratllades, els pinyons, els carquinyolis, el massapà i l’ou).

Tallem la part superior de la poma que farem servir com a tapadora posteriorment. Tot seguit, buidem el cor de la poma traient tota la grana.

Farcim les pomes amb aquesta farsa i les tapem amb la part superior de la poma que prèviament havíem separat. Podem enfarinar les pomes i fregir-les, així ens quedaran segellades i fixem la ‘tapa’ amb un escuradents per tal de no perdre’l durant la cocció.

 

PER COURE

–          Aigua

–          12 balots (anissos)

–          1 pela de llimona

–          Canyella

–          Moscatell

–          sucre

 

En una cassola de fang (si no en teniu, una cassola metàl·lica també servirà) fem un almívar i quan estigui un xic ros hi posem els balots, la pela de llimona, la canyella i un bon raig de moscatell. Hi posem les pomes, ben juntes; hi afegim aigua fins a mitja alçada de la poma. Tapem  i ho deixem coure a foc lent fins que veieu que són toves. Si creieu que hi falta suc, afegiu-hi un xic d’aigua. Podeu anar tirant una mica del suc per sobre per tal que quedi tot més gustós. Serviu-ho tebi, i millor si és fet del dia abans.