Els carnissers que han assistit al primer Obrador de portes obertes que s'ha fet a Carnisseria Seli organitzat pel Gremi de Carnissers.
, , , ,

Carnisseria Seli acull el primer Obrador de Portes obertes organitzat pel Gremi

Toni Vilà fent la primera formació de l'Obrador de Portes Obertes que s'ha fet aquest dimarts a Carnisseria SeliCarnisseria Seli ha acollit el primer Obrador de Portes obertes amb una formació sobre la conserva en pots de vidre. Toni Vilà ha estat l’encarregat de fer la formació a diversos carnissers provinents de Tarragona i de les comarques gironines. Obrador de portes obertes és una iniciativa del Gremi de carnissers i xarcuters artesans de les comarques gironines.

La formació s’ha centrat en el procés de preparació i en la demostració de la cocció. Durant el curs s’ha treballat amb una preparació de carbassó a punt d’envasar i se n’ha fet una de truita de patata. En el primer cas, la formació s’ha centrat en el procés de pasteurització. En el cas del preparat de truita de patata, s’ha fet tot el procés seguint el mètode de Carnisseria Seli.

Primer s’ha tractar de com omplir els pots, seguint les normes i la teoria per poder garantir una bona conservació. És un procediment que s’ha de seguir tant en el procés d’omplir com durant la pasteurització. S’ha fet un repàs dels passos que cal dur a terme per a garantir totes  les condicions sanitàries. I també els paràmetres per a aconseguir un producte òptim per al consum. Una vegada assolits els requisits sanitaris cal trobar quines són les condicions que donen les millors característiques organolèptiques al preparat.

Posteriorment s’ha explicat l’aposta pel format de vidre i de com disposar el producte acabat a la botiga. Toni Vilà s’ha referit al canvi dels contenidors de plàstic al vidre i n’ha explicat els avantatges.  Amb el vidre el producte és més visible al consumidor i s’eviten els dubtes que generen els envasos de plàstic. El vidre ofereix durabilitats més llargues i evita problemes de porositat.

De l’obrador a casa teva

Toni Vilà explicar l'aposta per la producció pròpia a l'obrador de Carnisseria Seli en la formació Obrador de portes obertesL’aposta pel producte propi envasat també va ser un dels arguments del curs. Es va centrar en el fet d’apostar per la producció d’obrador, com a única, exclusiva i diferenciada de productes industrialitzats. El format de vidre també ajuda a donar la visibilitat adequada al producte. En el cas de Carnisseria Seli s’explica l’aposta per la nevera mural de cara al consumidor.

Obrador de portes obertes permet a carnissers agremiats assistir a formació pràctica feta per altres carnissers. El que es busca és explicar sistemes de treball que millorin la qualitat de la feina i dels productes dels carnissers. Davant l’èxit d’aquesta primera iniciativa, el Gremi ja ha previst dues formacions més en altres obradors.