20 oct. Pollastre de pagès amb escamarlans
INGREDIENTS
- 1 pollastre de pagès tallat en 8 talls.
- 12 escamarlans.
- 3 cebes i gra d’all.
- 3 tomàquets.
- 2 pastanagues.
- 1 ramet d’herbes (llorer, farigola i orenga).
- 1 copa de vi ranci.
- 1 copa de conyac.
- 200 g de farina.
- 1 l. de brou.
- Oli, sal i pebre.
INGREDIENTS PER LA PICADA:
- 50 g d’ametlles.
- 50 g d’avellanes.
- 2 carquinyolis.
- 1 gra d’all.
PREPARACIÓ
Salpebreu el pollastre, enfarineu-lo i enrossiu-lo en una cassola amb oli. Reserveu-lo. Al mateix oli fregiu-hi els escamarlans salpebrats i reserveu-los, també. Aprofiteu el mateix oli per fer un sofregit a foc lent amb la ceba, la pastanaga, el tomàquet, un gra d’all -tot tallat ben petit- i el ramet d’herbes, sal i pebre. A continuació, poseu-hi la copa de vi ranci i el conyac. Deixeu reduir l’alcohol. Afegiu-hi una cullerada de farina i brou o aigua i deixeu-ho reduir uns 30 minuts. Passeu el sofregit pel passa puré (optatiu) i afegiu-lo de nou a la cassola juntament amb el pollastre. Deixeu-ho coure, a poc a poc, uns 30 minuts fins que el pollastre sigui tendre. Si cal, afegiu-hi alguna llossada de brou. Afegiu-hi els escamarlans i la picada feta d’ametlles, avellanes, carquinyolis i un gra d’all, i deixeu-ho coure 5 minuts més.