Ànec a l’empordanesa

Ànec a l’empordanesa

 

INGREDIENTS

  • Un ànec  tallat en 8 talls o be 4 cuixes d’ànec partides per la meitat.
  • 1 ceba grossa.
  • Una cullerada de llard.
  • 200 cc de vi ranci.
  • Un brot de farigola.
  • 50 gr. d´ametlles torrades.
  • 1 litre brou.
  • 1 gra d´all. 
  • 3 galetes.
  • 6 peres mitjanes fortes i oloroses.
  • 18 prunes seques.

 

PREPARACIÓ

Netegem l´ànec, el salem, li posem una mica de pebre i el deixem  reposar com a mínim dues hores. Posem l´ànec dins d’una cassola amb el llard i el fregim fins que quedi un xic daurat. Hi afegim la farigola i la ceba tallada petita, hi posem el vi ranci i que es vagi coent a poc a poc. Tot seguit, hi afegim 1 litre de brou i ho deixarem bullir tot plegat una estona fins que es redueixi a la meitat. Reservem l’ànec en una safata i triturem la salsa. Pelem les peres deixant-hi les cues. Bullim-les amb aigua durant 3 o 4 minuts i les reservem. Remullem les prunes amb aigua. Fem una picada amb l´all, les ametlles i les galetes. Quan sigui ben fina, l’afegim a la salsa. Ho remenem una mica i ho abocarem damunt dels talls d’ànec que tenim a la cassola. Hi posarem les peres (prèviament escaldades) i les prunes (remullades una estona abans), i ho deixarem coure a foc suau durant uns 30 minuts més. 

 

Serviu-ho ben calent!