11 nov. Ànec a l’empordanesa
INGREDIENTS
- Un ànec tallat en 8 talls o be 4 cuixes d’ànec partides per la meitat.
- 1 ceba grossa.
- Una cullerada de llard.
- 200 cc de vi ranci.
- Un brot de farigola.
- 50 gr. d´ametlles torrades.
- 1 litre brou.
- 1 gra d´all.
- 3 galetes.
- 6 peres mitjanes fortes i oloroses.
- 18 prunes seques.
PREPARACIÓ
Netegem l´ànec, el salem, li posem una mica de pebre i el deixem reposar com a mínim dues hores. Posem l´ànec dins d’una cassola amb el llard i el fregim fins que quedi un xic daurat. Hi afegim la farigola i la ceba tallada petita, hi posem el vi ranci i que es vagi coent a poc a poc. Tot seguit, hi afegim 1 litre de brou i ho deixarem bullir tot plegat una estona fins que es redueixi a la meitat. Reservem l’ànec en una safata i triturem la salsa. Pelem les peres deixant-hi les cues. Bullim-les amb aigua durant 3 o 4 minuts i les reservem. Remullem les prunes amb aigua. Fem una picada amb l´all, les ametlles i les galetes. Quan sigui ben fina, l’afegim a la salsa. Ho remenem una mica i ho abocarem damunt dels talls d’ànec que tenim a la cassola. Hi posarem les peres (prèviament escaldades) i les prunes (remullades una estona abans), i ho deixarem coure a foc suau durant uns 30 minuts més.
Serviu-ho ben calent!